Ga je mee op deze expeditie in de stadsnatuur?

De hele zomervakantie kun je bij Rotterdamse Munt op expeditie. Je ontdekt kleur, geur en smaak van de stadstuinen. We onderzoeken hoe we meer en beter kunnen samenwerken met alle natuur om ons heen. Er zijn zes verschillende expedities, steeds op dinsdag, woensdag en vrijdagochtend.

Superleuk als jij ook bij ons op expeditie gaat!

De expedities

Geuren. We gaan onze neus achterna en laten ons leiden door de geuren in de tuin. We vangen de lekkerste geur en gieten die in zeepjes die we zelf gaan maken. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan je moeder, oma of om iemand anders mee te verrassen.

Fruit. We gaan op zoek naar lekkers op de tuin en proeven ervan. Welke smaak vind jij het lekkerst? Proef je met een blinddoek voor welk fruit je eet? We gaan van al dat lekkere zomerfruit zelf jam maken. Lekker voor thuis op je boterham of in de yoghurt.

Bloemen. Waar groeit dat ene kleine bloempje met die heerlijke zoete geur? Zoek mee naar de bloem met de heerlijkste smaak. Welke bloem heeft de prachtigste kleur? Pluk een bosje voor thuis in een vaasje. Leer hoe je bloemenpapier maakt en doe mee met de bloementhee proeverij. Welke vind jij het lekkerst?

Kruiden. Overleven in de stadsnatuur, hoe doe je dat? Pluk, voel, ruik de wilde kruiden en maak een geurige en smakelijke soep en kruidenboter. Zoek een veilig plekje in de tuin en eet smakelijk!

Beestjes. We kruipen en sluipen tussen de planten op zoek naar insecten en andere kriebelbeestjes. Met een vergrootglas kijken we hoe ze precies in elkaar zitten. Daarna tekenen we de mooiste, de engste, de grootste of de kleurigste na en bewaren ze in een glazen doosje om thuis op een mooi plekje te bewaren.

Kleuren. Kijk goed, overal om ons heen is kleur. We volgen een kleurspoor van bloemen. Pluk en verzamel een regenboog van bloemen. We maken er verf van en kleuren een tasje, wat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je gymspullen.

Datum, tijd

In de zomervakantie vanaf dinsdag 21 juli t/m vrijdag 28 augustus 2020. Zes weken op dinsdag, woensdag en vrijdag  van 10:00 tot 12:00 uur, inloop vanaf 9:45 uur.

Kosten

Gratis! Dankzij de inzet van alle medewerkers van Rotterdamse Munt en de bijdrage van Natuur- en Milieueducatie Gemeente Rotterdam.

Meedoen?

Inschrijven voor een of meer expedities kan hier.

Je kan inschrijven voor een ochtend of voor de hele expeditie van twee weken met zes ochtenden.

Vragen?

Stuur een bericht naar [email protected]

Smaak groeit! voor kids

Smaak Groeit lessen voor thuis

Zit je in groep 4, 5 of 6? Op deze pagina vind je de lesbladen en instructiefilmpjes.

Het je een leuk resultaat dat je wilt delen? Stuur je foto’s of filmpjes naar [email protected]

Wat is de rol van insecten in het hele groeiproces van onze groenten en fruit? En hoe kun je deze kleine wezentjes een handje helpen?
lees verder
Haal buiten naar binnen en zaai je eigen pluktuintje. Je gaat ontdekken hoe zaden verschillen.
lees verder
Met de bloemenkalender ga je op onderzoek uit in je eigen woonomgeving en zie je je omgeving een keertje met andere ogen.
lees verder
Ga op zoek naar de eetbare kruiden en bloemen in de stadsnatuur. Onderzoek de geur en smaak en maak er iets lekkers van. Veel plezier!
lees verder