zaterdag 16 en 23 maart 2019 | Voor aankomend tuingidsen – Groen delen én een toffe training!

Groen delen én een toffe training!

Houd jij van groen en (inter)actie en deel jij graag jouw passie voor tuinieren of balkonieren? Voor gezond vegetarisch eten? Of kruiden uit alle windstreken? Dan is vrijwillig tuingids worden bij Rotterdamse Munt echt iets voor jou! Samen met de andere aankomende tuingidsen krijg je op zaterdag 16 en 23 maart training in ‘boeiende workshops geven’.

Praktisch

Op zaterdag 16 maart beginnen we om 12:00 en ben je vanaf 11:45 welkom. Op zaterdag 23 maart beginnen we om 12:30 en ben je vanaf 12:15 welkom. Beide dagen zijn we om 17:00 klaar. De trainingen worden (uiteraard) gegeven in de stadstuinen van Rotterdamse Munt, Rosestraat 200 te Rotterdam. Voorkom dat je hongerig aankomt als we beginnen. Tijdens de training zorgen wij voor koffie en thee en voor iets lekkers tijdens de pauze.

Wat ga je leren?

Deze training stoomt jou klaar om boeiende workshops te geven aan onze gasten, in combinatie met een korte rondleiding door de tuin. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe zorg je ervoor dat je gasten zich comfortabel voelen en een goede tijd hebben?
  • Ins en outs van Rotterdamse Munt en hoe jij dit kunt delen met onze bezoekers;
  • Storytelling en hoe dit toe te passen in jouw workshop met rondleiding;
  • Doelgroepen en hoe daarbij aan te sluiten;
  • Hoe maak je een boeiende workshop?
  • Je eigen workshop vormgeven en hiermee oefenen;
  • Samen verder kennis opbouwen.

Na het volgen van de training ontvang je van ons een certificaat.

Het tuingidsenteam

Samen met de andere deelnemers aan deze training én onze huidige vrijwillige tuingidsen vorm jij na het volgen van deze kosteloze training het tuigidsen-team. Om te zorgen dat we ons programma echt samen vormgeven en voor goede afstemming overleggen we 6 à 8 keer per jaar. Daarnaast geef je minstens 3x per groeiseizoen je eigen gave workshop in de stadstuinen van Rotterdamse Munt. Over het algemeen doen tuingidsen dit in duo’s. Op je eigen manier, vanuit je eigen passie. Uiteraard word je uitgenodigd voor bijeenkomsten e.d. met de andere vrijwilligers van Rotterdamse Munt. Meer informatie over wat het inhoudt om tuingids te zijn vind je bij Wat doet een tuingids bij Rotterdamse Munt?

Zin in?  Vul nu direct dit online formulier in om je op te geven!

Heb je nog vragen? Stel ze aan Patty via [email protected] of 06-47 222 577

Top