nieuws

geef je wensen door

Je organisatie Je naam Je mailadres Je telefoonnummer We komen met zoveel personen (maximum is 30 personen): We reserveren voor de datum: en het dagdeel: ochtend 9:00 - 13:00 uurmiddag 12:00-16:00 uurnamiddag 14:00 - 18:00 uuravond 17:00 - 21:00 uur Andere vragen:

21 december 2019 | Het is winter!

Het is winter en wij zijn met wintervakantie! Vanaf dinsdag 14 januari gaan we weer aan de slag in de tuin en ben je van harte welkom om alle ontwikkelingen in de stadsnatuur te volgen.

donderdag 21 – zaterdag 23 november 2019 | The impact days

Wij maken Groen voor de stad met een reden. Zelfs met meerdere redenen! Wil jij deze ontdekken? Kom dan naar onze stadstuinen tijdens de Impact Days!

zondag 03 november 2019 | Lyrics and Lemongrass: St Solaire

De laatste editie beleven we met St Solaire. De zes mannen hangen ergens tussen pop, alternatieve rock en folk. Lunchen kan in herfstsferen.

zondag 27 oktober 2019 | Workshop Halloween én Upcycle je Pompoen

Gooi jij de zaden van je pompoenen weg als je klaar bent met koken? Zonde! In deze workshop leer je hoe je van je boodschappen een nieuwe oogsttuin maakt.

zondag 13 oktober 2019 | World Food Festival Kruidentour met Proeverij

Van harte welkom in onze eetbare oase. Tijdens de korte tuintour en de proeverij ontdek je de mooiste kruiden van het seizoen. Een leuk, interessant, smaakvol en tegelijk gezellig moment in het weekend.

zaterdag 12 oktober 2019 | Workshop ‘Maak je eigen regenwateropvang’

Wat zou het geweldig zijn om al dat mooie, schone regenwater vast te houden voor het groen in de stad! In deze workshop leer je wat jij bij jou thuis kunt doen.

zondag 6 oktober 2019 | Lyrics and Lemongrass: Janna Lagerström

Tijdens de zevende editie genieten we van kleine collages van woord en klank die Janna Lagerström maakt.

zondag 6 oktober 2019 | Sigrid’s buitenyoga

Sigrid van Taste of Yoga laat je proeven aan verschillende smaken yoga. Met een kop verse kruidenthee na afloop heb je speciale zondagochtend.

zaterdag 5 oktober 2019 | Workshop ‘Werksoppie: poetsen en schrobben met kruiden’

Welke schoonmaakmiddelen gebruik jij thuis? Heb je wel eens gelezen welke ingrediënten daarin zitten? Tijdens deze workshop leer je meer over de natuurlijke ingrediënten die je kunt gebruiken om glanzend schoon te maken.

zaterdag 28 september 2019 | Upcycle je boodschappen: van zaadje tot tomaatje

Wist je dat je van je boodschappen heel gemakkelijk een oogsttuin kan maken? Superleuk om te doen, duurzame keuze! Renate en Joyce laten je zien hoe.

zaterdag 21 september 2019 | Proeverij in geuren, kleuren en smaken

Van harte welkom in onze eetbare oase. Tijdens de korte tuintour en de proeverij ontdek je de mooiste kruiden van het seizoen.

zaterdag 14 september 2019 | Workshop Kruiden tekenen

Bij Hélène kan iedereen tekenen. Een leuke middag en je gaat sowieso met iets moois naar huis!

zondag 8 september 2019 | Lyrics and Lemongrass: Filomena Corce & Rocco Romano Duo

De zesde editie met dit Italiaanse duo. Ze spelen Jazz, Brazilian en Latin muziek.

zondag 8 september 2019 | Sigrid’s buitenyoga

Sigrid van Taste of Yoga laat je proeven aan verschillende smaken yoga. Met een kop verse kruidenthee na afloop heb je speciale zondagochtend.

zaterdag 7 september 2019 | Proeverij in geuren, kleuren en smaken

Van harte welkom in onze eetbare oase. Tijdens de korte tuintour en de proeverij ontdek je de mooiste kruiden van het seizoen. Een leuk, interessant, smaakvol en tegelijk gezellig moment in het weekend.

zaterdag 31 augustus 2019 | Workshop Kruidige Waterkefir Drankjes

Brigitte van Loon leert je hoe je zelf een super gezond drankje kunt maken samen met kefir. Je gaat naar huis met een starterskit voor kruidige kefir limonade, inclusief een kruiden knip-en plukkaart.

donderdag 29 augustus 2019 | Informatie voor geïnteresseerde meedoeners

Wil jij meewerken aan/in de stadstuinen van Rotterdamse Munt? We hebben behoefte aan echte doeners die hun groene kennis en vaardigheden willen inzetten en (verder) willen ontwikkelen.

zondag 18 augustus 2019 | Lyrics and Lemongrass: Hamid Reza Behzadian

De vijfde editie beleven we met muziek waarin Perzische roots, Midden-Oosten melodieën en Amerikaanse Blues doorklinken.

woe 14 & za 17 aug of woe 21 & za 24 aug | Op avontuur in je buurtnatuur!

Avon-tuiniers ontdekken meer over de voedselketen op een wel heel spannende manier en ze verkennen wat de zomer brengt!

11 augustus 2019 | Sigrid’s buitenyoga

Sigrid van Taste of Yoga laat je proeven aan verschillende smaken yoga. Met een kop verse kruidenthee na afloop heb je speciale zondagochtend.

zaterdag 10 augustus 2019 | Workshop Kruiden tekenen

Bij Hélène kan iedereen tekenen. Met behulp van voorbeelden van kruiden en wilde planten uit de tuin maak je een mooie kruidentekening. Een leuke middag en je gaat sowieso met iets moois naar huis!

zaterdag 03 augustus 2019 | Proeverij in geuren, kleuren en smaken

Van harte welkom in onze eetbare oase. Tijdens de korte tuintour en de proeverij ontdek je de mooiste kruiden van het seizoen. Wat ons betreft een leuk, interessant, smaakvol en tegelijk gezellig moment in het weekend.

Rotterdamse Munt zoekt een meewerkend voorman/vrouw (m/v) voor de tuin

Wij zoeken een collega/partner met een passie voor Groen voor de Stad en feeling voor zowel het hoveniersvak als kleinschalige tuinbouw.

zondag 28 juli 2019 | Sigrid’s Taste of Yoga

Sigrid van Taste of Yoga laat je proeven aan verschillende smaken yoga. Met een kop verse kruidenthee na afloop heb je speciale zondagochtend.

zondag 28 juli 2019 | Lyrics and Lemongrass: Eren Aksahin

In de vierde editie treedt Eren Aksahin voor je op. Zijn muziek is een mengeling van de Anatolische folklore en westerse klassieke klanken.

zaterdag 27 juli 2019 | Workshop Kruiden tekenen

Bij Hélène kan iedereen tekenen. Geïnspireerd door een heerlijke lunch. En met behulp van voorbeelden van kruiden en wilde planten uit de tuin maak je een mooie kruidentekening. Je gaat sowieso met iets moois naar huis!

zaterdag 20 juli 2019 | Mocktails! de lokale, alcoholvrije cocktailworkshop

Tijdens deze workshop ontdek je nieuwe cocktailsmaken met ingrediënten uit onze tuinen. Je gaat zelf een feestelijke cocktail maken; maar dan zonder alcohol.

zondag 14 juli 2019 | Lyrics and Lemongrass: Tess et les Moutons

Zij laten het chanson leven! Geheel in het kader van de laatste dag van North Sea Jazz. Wil je eerst gezellig uitgebreid lunchen? Reserveer dan snel een plek in de kas.

vrijdag 28 juni 2019 | Proeverij met plantverhalen in geuren, kleuren en smaken

Tijdens de korte tuintour onderzoeken we een aantal kruiden welke je vervolgens gaat proeven in verschillende drankjes en hapjes. Wat ons betreft een leuke, interessante, smaakvolle en gezellige afsluiting van de week.

zondag 16 juni | Lyrics and Lemongrass: The Mourning Glories

Om13:00 uur treden de The Mourning Glories voor je op. De gebundelde krachten van deze drie multi-instrumentalisten in combinatie met hun nauwe harmonieën, brengen het beste van de oude Jazz, Blues en Folk muziek! Wil je eerst gezellig uitgebreid lunchen? Reserveer dan snel een plek in de kas.

zaterdag 18 mei 2019 | Wilde bijenworkshop

Ben je ook benieuwd naar de allerkleinste medewerkers in de lokale voedselketen? En wil je graag nog meer te weten komen over hoe je deze ijverige wezentjes kunt helpen? Doe dan mee met de wilde bijenworkshop.

zondag 12 mei 2019 | Lyrics and Lemongrass: Bourbon Avenue

Zin in een ontspannen zondag in het groen, middenin de stad? Bij Rotterdamse Munt kan je tijdens Lyrics and Lemongrass terecht voor muziek uit verschillende genres, uit alle windstreken. Kom gezellig langs en geniet van de muziek vanuit een luie stoel tussen het groen, met lekkere drankjes en hapjes.

vrijdag 10 mei 2019 | Lancering Platform voor Eerlijk werk

Het afgelopen jaar hebben wij samengewerkt aan het opzetten van een platform voor eerlijk werk, samen met vijf andere sociaal ondernemers.  Het platform is klaar voor lancering! Iedereen die hier meer van wil weten is van harte uitgenodigd.

woensdag 1 & 8 mei of 22 & 29 mei | Op avontuur in je buurtnatuur!

In mei begint het tweede blok (lente) van ‘Op Avontuur in je Buurtnatuur’! We ontdekken samen de lente en hoe je met de natuur samenwerkt om lekker te kunnen eten. En we maken ook wat voor thuis!

(paas)maandag 22 april 2019 | Rotterdamse Munt Let it Grow Festival

Het is nu wel lente! De hoogste tijd voor een zonnig feest in de nieuwe stadstuinen van Rotterdamse Munt. Laat je inspireren tussen het prille groen. Op ons zonnige terras en in de kas serveren we fijne muziek, (h)eerlijke drankjes en hapjes en interessante workshops voor jong en oud(er). Kom je ook naar buiten?

vrijdag 20 april – 20 mei 2019 | De Mobiele Moestuin

Ook Villa Zebra werkt dit jaar in de moestuin. Met de Mobiele Moestuin reizen zij het hele jaar langs de tuinen van Rotterdam. Deze kunstinstallatie van Anton Klein laat jou als bezoeker van onze tuinen kennis maken met Villa Zebra’s villasofie, wat jou nét even anders doet kijken naar de tuinen om je heen.

zaterdag 06 april 2019 | Brandnetelworkshop

De tuingidsen van Rotterdamse Munt organiseren ook dit groeiseizoen verrassende, boeiende, leuke, interessante, lieve en leuke workshops en tuintours. Zo kun jij ook de stadstuinen en alles wat er groeit en bloeit ontdekken, plukken en proeven.

zaterdag 16 en 23 maart 2019 | Voor aankomend tuingidsen – Groen delen én een toffe training!

Houd jij van groen en (inter)actie en deel jij graag jouw passie voor tuinieren of balkonieren? Voor gezond vegetarisch eten? Of kruiden uit alle windstreken? Dan is vrijwillig tuingids worden bij Rotterdamse Munt echt iets voor jou!

zaterdag 8 en 15 december | Workshop kerstbomentoppen-siroop maken

Om alvast in een feestelijke eindejaarstemming te komen doe je mee met de korte workshop siroop maken.

Werkfit in het groen bij Rotterdamse Munt

Bij Rotterdamse Munt kunnen stadsgenoten deelnemen aan het traject ‘Werkfit in het groen’. In dit traject kun je ervaring opdoen, werkritme opbouwen en met begeleiding van onze coach re-integreren of een volgende stap richting arbeidsmarkt zetten.

zaterdag 8 en 15 en vrijdag 21 december 2018 | Adopteer je kerstboom bij Rotterdamse Munt

Op zaterdag 8 en 15 en vrijdag 21 december tussen 12:00 en 16:00 uur kun je je kerstboom met kluit komen uitzoeken.

zaterdag 1 december | Het Rotterdamse Munt Pioniersfeest met feestelijke opening van de nieuwe stadstuinen!

Op deze nieuwe locatie zijn wij weer pioniers. Hoogste tijd voor een openingsfeest – het Rotterdamse Munt Pioniersfeest! En daar mag jij natuurlijk niet aan ontbreken!

vrijdag 21 september | Zomerse Oud & Nieuw Rondleiding

Volgende maand is het dan eindelijk zo ver: Rotterdamse Munt gaat verhuizen! Vrijdag 21 september van 15:00 tot 17:00 uur bieden wij je een unieke kans om zowel onze huidige als onze nieuwe tuin te verkennen, ontdekken & beleven!

woensdag 15 augustus | Kruidensmeersels rondleiding/workshop

Op woensdag 15 augustus is er weer een toffe rondleiding/workshop bij stadskruidentuin Rotterdamse Munt! We duiken de tuin in om vervolgens heerlijke kruiden- en bloemensmeersels te maken, en eten het dan gezamenlijk op.

zaterdag 30 juni 2018 | Workshop kruiden tekenen met Hélène

Buiten in de tuin teken je aan een lange tafel kruiden en wilde planten na. Eerst met potlood, daarna met fineliner en aquarelverf of kleurpotlood.

zaterdag 23 juni 2018 | zomerfestival Rotterdamse Munt on the Move!

Het Zomerfestival is een inspiratiefeest met speurtochten, demonstraties, proeverijen, workshops, dansen en muziek.

woensdag 16 mei 2018 | Workshop kruiden tekenen met Hélène

Buiten in de tuin teken je aan een lange tafel kruiden en wilde planten na. Eerst met potlood, daarna met fineliner en aquarelverf of kleurpotlood.

zaterdag 14 april 2018 | De tuin ontwaakt rondleiding

Volgens de voorspellingen mogen we eindelijk de lente gaan ervaren! Heb jij er ook zo’n zin in?