ontdek en leer in onze stadstuinen

Samen met stadsgenoten steken wij de handen uit de mouwen en maken we boeiende stadstuinen. Wij leren veel van de (stads)natuur. Planten zijn zelfredzaam door hun verschijningsvorm en slimme samenwerking met andere organismen. Je kan bij ons de diversiteit in smaak, schoonheid en wijsheid beleven. Ieder seizoen is weer verrassend anders.

Ontdek de kracht van groen.  Groen zorgt voor een levendige stad en een gezonde planeet. Groen filtert water en de lucht die we inademen, het werkt verkoelend in de zomer en biedt beschutting in de winter. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel én zorgt ook voor een superverse en smaakvolle oogst. Daarom maken we groen voor de stad!

Rotterdamse Munt is de plek om je talent te (her)ontdekken en van elkaar te leren. In deze heerlijke oase kun je als vrijwilliger aan de slag, volg je een training of een leer-werktraject. Ons uitgangspunt is wederkerigheid. Jij draagt bij aan de ontwikkeling naar een gezonde stad en wij bieden gelegenheid, training en coaching voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Onderstaand zie je een overzicht van de mogelijkheden die wij beiden. Wil je eerst kennismaken met de tuinen, de werkzaamheden, de werksfeer en onze mensen? Kom gerust langs of meld je aan voor de komende informatiebijeenkomst. Je krijgt dan een uitgebreide toelichting en je kunt alle vragen stellen.

zaterdag 16 en 23 maart 2019 | Voor aankomend tuingidsen – Groen delen én een toffe training!

Houd jij van groen en (inter)actie en deel jij graag jouw passie voor tuinieren of balkonieren? Voor gezond vegetarisch eten? Of kruiden uit alle windstreken? Dan is vrijwillig tuingids worden bij Rotterdamse Munt echt iets voor jou!

Wij zoeken vrijwillige tuingidsen (v/m)

Rotterdamse Munt is een geurige groene oase, een plek van betekenis om te delen! Wij zoeken tuingidsen die het leuk vinden om mensen anders te laten kijken, de tuin te laten ervaren, kennis over te dragen en verhalen van de tuin te vertellen.

Wij zoeken vrijwillige assistenten voor onze natuurbelevingslessen (m/v)

Heb jij affiniteit met natuur en kinderen. Dit is jouw kans om alle aspecten van de natuurlessen mee te maken, hiervan te leren en jouw steentje bij te dragen. Sinds 2018 werken met een geheel vernieuwd lesprogramma Smaak groeit!

Werkfit in het groen bij Rotterdamse Munt

Bij Rotterdamse Munt kunnen stadsgenoten deelnemen aan het traject ‘Werkfit in het groen’. In dit traject kun je ervaring opdoen, werkritme opbouwen en met begeleiding van onze coach re-integreren op de arbeidsmarkt.

oktober 2019 | Tuinwerk jaartraining – groei in het seizoen

In oktober starten we weer met de basistraining voor tuincoördinatoren.

Wij zoeken vrijwillige tuincoördinatoren (v/m)

Wij zoeken enthousiaste stadsgenoten die het leuk vinden om in samenwerking tuinen aan te leggen, planten en kruiden te verzorgen, te oogsten en verwerken en anderen te begeleiden bij het praktische werk. Wil jij jouw groene kennis verder ontwikkelen en overdragen in de rol van tuincoördinator?

Wil jij ondernemen? Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën!

We zijn een jonge en ambitieuze organisatie die volop in beweging is. We hebben ons eigen ontwikkelpad uitgestippeld én staan open voor potentiële (samenwerkings)kansen.

Wij zoeken vrijwillige tuinmedewerkers (v/m) met een groen hart

In de stadskruidentuin zoeken we vrijwillige tuinmedewerkers (v/m) die het leuk vinden om kruiden en planten te verzorgen en te oogsten. Ben jij een echte doener en vind je het leuk en goed om in een team te functioneren?