doe mee

Eet en drink lokaal, met smaak

Ben je gast in een Rotterdamse horeca? En bestel je een lunchmenu, een diner en verse muntthee of een andere kruidenthee? Vraag dan waar de ingrediënten vandaan komen. En hoe is het geteeld? Misschien even lastig; maar als je voor je zelf weet dat het goed zit, kun je daarna smakelijk genieten!

Kruidenabonnement

Neem een seizoensabonnement, wordt lid van de R’Munt community. Je krijgt spelenderwijs steeds meer kruidenkennis die je ook weer kunt delen. Maar bovenal kun je elke week zelf je favoriete kruiden komen oogsten of ophalen!

Knipkaart

Je kunt ook kiezen voor onze knipkaarten. Daarmee kun je 6 keer een mandje vol knippen en plukken of een boeketje bloemen komen plukken!

Boodschappen uit de streek

Bestel je wekelijkse boodschappen, inclusief je kruiden van Rotterdamse Munt via Rechtstreex.

Hoe het werkt?
1. Meld je aan via www.rechtstreex.nl
2. Geef wekelijks je bestelling door. In de overzichtelijke webshop vind je het seizoensaanbod van fruit, groenten en kruiden tot zuivel, thee, smaakmakers, vlees en vis van lokale boeren & makers.
3. Kies een wijkchef bij jouw in de buurt.
4. Haal je bestelling op.

Wil je meewerken?

Kijk snel bij onze actuele vacatures of er een leuke vrijwilligers functie voor jou is in ons tuinteam, gastenteam of educatieteam.

Wil je eerst kennismaken met de werkzaamheden en onze organisatie? Meld je dan hier aan voor de komende introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers. Je krijgt dan een uitgebreide toelichting en je kunt alle vragen stellen.

waarom?

Samen werken we aan een groen & gezond Rotterdam door letterlijk een geweldige groene stadsruimte te maken en te verzorgen! En vanuit onze groene oase inspireren we mede Rotterdammers om ook ruimte te geven aan planten; in een pot op het balkon, in de geveltuin of op het dak. Hoe meer groen, hoe beter.
Groen maakt gelukkig. Groen filtert fijnstof uit de lucht waardoor je het niet meer hoeft in te ademen. Groen drinkt regenwater waardoor het niet meer via de riolering hoeft te worden afgevoerd. Het groen verdampt dit regenwater weer waardoor er verkoeling optreedt tijdens hete zomerdagen. Groen is dus een soort airco op zonne-energie.
Bloei is mooi om te zien en vooral ook voer voor bijvoorbeeld honingbijen. Groen kun je lekker opeten. Dat is vooral onze groene agenda. Hoe verser de oogst; des te meer bevatten de groenten, fruit en kruiden gezonde stofjes die verzorgend zijn voor lichaam & geest. Groen leert ons innoveren en samenwerken in een veerkrachtige economie.
De gezondheid van onze stadsgenoten wordt op vele manieren beïnvloed; via natuurlijk, vers eten. Maar ook doordat stadsgenoten actief zijn in de buitenlucht, door het samenwerken met de natuur. Gezondheidsbeleving wordt gestimuleerd door samen te werken en de dingen te doen met liefde & aandacht zodat er een kwaliteitsproduct ontstaat dat wordt gewaardeerd.