woe 14 & za 17 aug of woe 21 & za 24 aug | Op avontuur in je buurtnatuur!

Wat is Op avontuur in je buurtnatuur?

In de zomer is het tijd om te oogsten in het 3e blok van ‘Op avontuur in je buurtnatuur’ waarin kinderen uit de buurt hun eigen buurtnatuur ontdekken. Het programma bestaat uit 3 activiteitenblokken. In elk blok komen kinderen 2x samen op woensdagmiddag. Per blok kunnen er 2 groepen kinderen deelnemen. Kinderen schrijven zich per blok in. Elk blok heeft zijn eigen thema:

  • In het najaar/de winter waren we aan de slag met en voor de natuur!
    In het voorjaar ontdekten we de ontwakende tuin en wat de lente inhoudt, gingen we aan de slag met een eigen moestuin bij Rotterdamse Munt en maken we een mini-moestuin voor thuis.
    In de zomer gaan we verder met de moestuin, ontdekken we wat de zomer biedt én maken we daarmee een lekker en gezellig feestdiner!

Een gezellig en avontuurlijk programma voor kinderen uit de buurt!

Kinderen gaan bij ons met andere kinderen uit de buurt op avontuur! Samen doen ze eens iets anders dan anders. Ze ontdekken de tuin en leren al doende van alles over hun buurtnatuur. Én ze doen gave dingen met die natuur.

Wat doen Avon-tuiniers in augustus?

We ontdekken meer over de voedselketen op een wel heel spannende manier en verkennen wat de zomer in Nederland brengt! Natuurlijk oogsten we van de moestuin die we in de lente hebben gemaakt en gaan we experimenteren wat we daarmee voor lekkers kunnen maken. We sluiten af met een zelf gemaakt feestelijk diner waarvoor jij vrienden of familie mag uitnodigen. Ons eigen smakelijke tuinfeestje! Het feestje zelf is van op zaterdag van 17:30 tot 18:30 uur.

Aanmelden

Ouders of begeleiders kunnen kinderen aanmelden via dit formulier. Per middag kunnen er maximaal 15 kinderen meedoen.

Voor wie, wanneer, waar?

Voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar.

Eerste groep: woensdag 14 augustus van 14:00 tot 16:30 uur en zaterdag 17 augustus van 15:00 tot 19:00 uur.
Tweede groep: woensdag 21 augustus van 14:00 tot 16:30 uur en zaterdag 24 augustus van 15:00 tot 19:00 uur.

Top