woensdag 1 & 8 mei of 22 & 29 mei | Op avontuur in je buurtnatuur!

Voor ouders/verzorgers: wat is Op avontuur in je buurtnatuur?
In mei begint alweer het 2e blok van ‘Op avontuur in je buurtnatuur’ waarin kinderen uit de buurt hun eigen buurtnatuur ontdekken. Het programma bestaat uit 3 activiteitenblokken, waarvan het 1e (winter)blok afgerond is. In elk blok komen kinderen 2x samen op woensdagmiddag. Per blok kunnen er 2 groepen kinderen deelnemen. Kinderen schrijven zich per blok in. Ze kunnen dus deelnemen aan 1, 2 of alle 3 de blokken. Elk blok heeft zijn eigen thema:

  • In het najaar/de winter waren we aan de slag met en voor de natuur!
  • In het voorjaar ontdekken we de ontwakende tuin en wat de lente inhoudt, gaan we aan de slag met een eigen moestuin bij Rotterdamse Munt en maken we een mini-moestuin voor thuis.
  • In de zomer gaan we verder met de moestuin, ontdekken we wat de zomer biedt én maken we daarmee een lekker en gezellig feestdiner!

Een gezellig en avontuurlijk programma voor kinderen uit de buurt!
Kinderen gaan bij ons met andere kinderen uit de buurt op avontuur! Samen doen ze eens iets anders dan anders. Ze ontdekken de tuin en leren al doende van alles over hun buurtnatuur. Én ze doen gave dingen met die natuur.

Wat doen buurt-avonturiers in mei?
In dit lente-blok ontdekken de kinderen nóg meer over de lente. Ook gaan we in een deel van de tuin een eigen moestuin aanleggen (met de kinderen die deelnemen aan het zomerblok maken we met de oogst van deze moestuin een lekker en gezond, feestelijk diner). Dat wil je dan vervolgens natuurlijk ook thuis! Daar maken we iets voor, wat in elk huis past! Ook gaan ze weer op avontuur in de tuin die ze zo vaak kunnen bezoeken als ze willen. En in de pauze proeven ze de tuin. En het leuke is, in de zomer zijn er weer andere activiteiten!

Aanmelden
Ouders of begeleiders kunnen kinderen aanmelden via dit formulier. Per middag kunnen er maximaal 15 kinderen meedoen.

Voor wie, wanneer, waar?
Eerste groep: woensdag 1 en 8 mei, 14:00-16:30 uur
Tweede groep: woensdag 22 en 29 mei, 14:00-16:30 uur

Rosestraat 200, 3071 AH Rotterdam

Top