zaterdag 12 oktober 2019 | Workshop ‘Maak je eigen regenwateropvang’

De aanleiding

Rotterdamse Munt draagt bij aan een levendige, groene stad en een gezonde planeet die weerbaar is tegen verschillende extremere omstandigheden. Dat doen wij o.a. met eetbaar stadsgroen, lokaal voedsel en een regen-opvangsysteem. Dat is nuttig omdat we door klimaatverandering meer te maken hebben met extremere omstandigheden. Denk aan de hete dagen, droge periodes én forse regenbuien waarbij er heel veel water ineens tegelijk valt.

Het leuke is; je kan zelf ook bijdragen aan onze levendige groene stad! Om je een handje te helpen, gaat Rotterdamse Munt de komende tijd verschillende workshops organiseren rondom dit onderwerp. We kondigen bij deze -met gepaste trots- de eerste aan:

‘Maak je eigen regenwateropvang’

Je hebt vast opgemerkt dat het soms heel hard regent en dat het een andere keer heel lang achter elkaar droog is. Het zou toch geweldig zijn om al dat mooie, schone regenwater vast te houden voor het groen in de stad!

Gemeente Rotterdam doet dat al een aantal jaren op verschillende plekken zoals de kelder onder het Museumpark en in Waterpleinen. En dat kan jij ook, gewoon thuis! Er zijn eenvoudige manieren om je eigen hemelwater te bewaren voor je tuin, balkon, dakterras, geveltuin of zelfs om je toilet door te spoelen.

Over de workshop-gever

Tijs van Ruth is expert op dit gebied. Hij heeft voor onze tuin een voorziening gemaakt om 5 m3 regenwater te  bufferen. Hij heeft meerdere eenvoudige, leuke en mooie oplossingen bedacht, zoals de Natte Krat of een recuperatiesysteem. Meer informatie vind je op Klusbedrijf2rh

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop krijgt je meerdere mooie oplossingen te zien, van high tech tot DIY. Vooral ter inspiratie, want geen huis en tuin is hetzelfde en voor uiteenlopende wensen en verschillende budgetten zijn weer andere oplossingen. In twee uur leer je zelf te bedenken welke opvang voor jouw situatie geldt.

Dus voor een leuke, leerzame én nuttige zaterdagmiddag: kom kijken, luisteren en leren van Tijs.

Praktisch

Zaterdagmiddag 12 oktober
Van 13 tot 15 uur, in de kas.
Inloop vanaf 12:45 uur.

Kosten

€ 9,50 per persoon

Top