ontdek en leer in onze stadstuinen

Samen met stadsgenoten steken wij de handen uit de mouwen en maken we boeiende stadstuinen. Wij leren veel van de (stads)natuur. Planten zijn zelfredzaam door hun verschijningsvorm en slimme samenwerking met andere organismen. Je kan bij ons de diversiteit in smaak, schoonheid en wijsheid beleven. Ieder seizoen is weer verrassend anders.

Ontdek de kracht van groen.  Groen zorgt voor een levendige stad en een gezonde planeet. Groen filtert water en de lucht die we inademen, het werkt verkoelend in de zomer en biedt beschutting in de winter. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel én zorgt ook voor een superverse en smaakvolle oogst. Daarom maken we groen voor de stad!

Rotterdamse Munt is de plek om je talent te (her)ontdekken en van elkaar te leren. In deze heerlijke oase kun je als vrijwilliger aan de slag, volg je een training of een leer-werktraject. Ons uitgangspunt is wederkerigheid. Jij draagt bij aan de ontwikkeling naar een gezonde stad en wij bieden gelegenheid, training en coaching voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Onderstaand zie je een overzicht van de mogelijkheden die wij beiden. Wil je eerst kennismaken met de tuinen, de werkzaamheden, de werksfeer en onze mensen? Kom gerust langs of meld je aan voor de komende informatiebijeenkomst. Je krijgt dan een uitgebreide toelichting en je kunt alle vragen stellen.

Werkfit in het groen bij Rotterdamse Munt

Bij Rotterdamse Munt kunnen stadsbewoners deelnemen aan het traject ‘Werkfit in het groen’. In dit traject kun je ervaring opdoen, werkritme opbouwen en met begeleiding van onze coach re-integreren op de arbeidsmarkt.

Wij zoeken vrijwillige tuingidsen (v/m)

Rotterdamse Munt is een geurige groene oase, een plek van betekenis op te delen! Wij zoeken tuingidsen die het leuk vinden om mensen anders te laten kijken, de tuin te laten ervaren, kennis over te dragen en verhalen van de tuin te vertellen.

Rotterdamse Munt zoekt vrijwillige tuinwerkcoördinatoren (v/m)

Wij zoeken vrijwillige tuinwerkcoördinatoren (v/m) die het leuk vinden om in samenwerking een nieuwe tuin aan te leggen en anderen te begeleiden bij het praktische werk. Wil jij jouw groene kennis verder ontwikkelen en overdragen in de rol van tuinwerkcoördinator?

Wil jij ondernemen? Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën!

We zijn een jonge en ambitieuze organisatie die volop in beweging is. We hebben ons eigen ontwikkelpad uitgestippeld én staan open voor potentiële (samenwerkings)kansen.

Wij zoeken vrijwillige tuinmedewerkers (v/m) met een groen hart

In de stadskruidentuin zoeken we vrijwillige tuinmedewerkers (v/m) die het leuk vinden om kruiden en planten te verzorgen en te oogsten. Ben jij een echte doener en vind je het leuk en goed om in een team te functioneren?