ervarend leren

180316-kinderworkshop

Leerlijn Smaak Groeit!

Stadskruidentuin Rotterdamse Munt biedt kinderen van verschillende leeftijden de mogelijkheid om spelenderwijs de (eetbare stads)natuur te ontdekken, te proeven en hierover te leren.

Het lesprogramma ‘Smaak groeit’ bestaat steeds uit drie lessen voor de groepen 1-2 tot en met 6 van de basisschool.

In elk leerjaar is er aandacht voor zaaien & planten, groei, bloei & verzorging en oogsten & proeven. Elke les op de tuin bestaat in ieder geval uit een tuinier-, een proef- en een onderzoeksopdracht. Tevens zijn er korte voorbereidende en verwerkende opdrachten die de docent zelf met de kinderen op school kan doen.

 

De nadruk ligt op het beleven van de natuur, door de kinderen zelf te laten ontdekken. Zo ontdekken ze niet alleen waar hun eten vandaan komt, hoe het groeit en wat daarvoor nodig is, maar ook hoe de natuur werkt, hoe je die een handje kunt helpen, wat gezond eten is en hoe je met smaak kunt spelen.

171104-brina-kruidentuinder

Het programma ‘smaak groeit’ is een doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 6. De verschillende thema’s komen elk jaar opnieuw aan bod. De ervaring en kennis van de kinderen wordt op die manier elk jaar een stapje verder verdiept, dan wel verbreed. Basisscholen kunnen deelnemen aan ‘smaak Groeit om zo een deel van hun curriculum in te vullen.

Wilt u als school meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Patty Kluytmans via patty@rotterdamsemunt.nl of 06 47 222 577.

170603-zomerfestival-tuingids

Voortgezet onderwijs
Ook aan het Voortgezet Onderwijs bieden wij lessen aan op het gebied van natuurlijke groei & echte smaak. Deze maken wij op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Op zoek naar een leerzaam en leuk school- of verenigingsuitje?
Wij stellen graag een leuk, speels en educatief activiteitenprogramma op maat samen.

Wat werkt er beter en maakt meer indruk dan het levensecht ervaren van natuurlijke groeiprocessen en echte smaak?

beleef & leer het in het echt