Wij zoeken een ondernemende coördinerende NME-vakdocent voor basisschoolgroepen en voortgezet onderwijs (m/v)

Onze natuur- en smaakbelevingslessen

De stadstuinen van Rotterdamse Munt zijn de ideale plek om te leren over de natuur en gezond eten. Sinds 2018 werken we met een nieuw lesprogramma Smaak groeit! Het programma is een doorlopende leerlijn voor alle basisschoolgroepen en de brugklassen van het VO. Het bestaat uit speelse lessenreeksen die gericht zijn op zelf ontdekken op de tuin, met veel praktische opdrachten.

Leerlingen bouwen niet alleen kennis op over de natuur, zij raken er ook meer bij betrokken door de directe (zintuiglijke) ervaringen in een groene oase. Na het volgen van de lessen weten ze meer van de natuur, hoe deze werkt en hoe ze hun eigen eten kunnen laten groeien. Ook hebben ze ervaren wat natuurlijke smaken kunnen doen en hoe lekker gezond eten kan zijn.

Wat heeft Rotterdamse Munt nodig? Wat ga jij doen?

Wij zoeken samenwerking met een zelfstandig werkend vakdocent die dit groeiseizoen een deel van de 80 tot 100 lessen kan geven.  Als vakkracht zorg je natuurlijk voor een goed georganiseerde, boeiende les, in ieder geval op dinsdagmiddag en donderdag en incidenteel extra lessen op woensdagmiddag. Je begeleidt de vrijwillige assistenten die jouw lessen assisteren. Daarnaast coördineer je het lesprogramma gedurende een zwangerschapsverlof in de periode van april t/m juli.

Coördinatie van het lesprogramma betekent:

> Je zorgt voor een goede communicatie met onze klanten: de scholen, leerkrachten en ouders. Je zorgt voor een adequate afstemming met de leerkrachten van de school; ook in verband met de voorbereidende en verwerkende lessen (het lesrooster is gereed).

> Je bereidt de lessen voor in samenwerking met de andere vakkrachten en de vrijwillige assistenten; je zorgt voor inkoop van materialen.

> Je zorgt een een goede evaluatie met alle betrokkenen en voert aanpassingen en verbeteringen door.

Wat vragen we van jou?

Je hebt aantoonbaar kennis en ervaring in het geven van natuur- en smaakbelevingslessen en in een coördinerende rol. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent klantgericht. Je bent oplossingsgericht en hebt een ondernemende, energieke houding. Je werkt als zelfstandig ondernemer, je neemt zelf initiatief en organiseert je eigen werk. Feedback geven en ontvangen staan bij jou hoog in het vaandel. Bij voorkeur woon je in Rotterdam. Wij vragen minimaal HBO werk- en denkniveau.

Wat heeft Rotterdamse Munt jou te bieden?

> Een enthousiast en veelkleurig team van allemaal mensen die houden van aanpakken;

> Een open, gemoedelijke en ondernemende werksfeer;

> Een passend uurtarief in overeenstemming met jouw verantwoordelijkheden; het gaat aanvankelijk om een opdracht van 25 uur coördinatie en ruim 40 lessen in de periode 1 mei t/m 15 juli (ivm het zwangerschapsverlof vindt de overdracht voor 26 maart plaats).

> Een duurzame samenwerkingspartner met een missie; om meer kinderen te verbinden met natuur en (h)eerlijk eten in het jongste stadsdeel van NL. Het is onze ambitie om de komende jaren de capaciteit (ruim 300 lessen per jaar) van de stadstuinen van Rotterdamse Munt volledig te benutten.

Investeren in een groene stad begint bij het vergroten van groene inspiratie en kennis over hoe we kunnen samenwerken met de natuur, waar ons eten vandaan komt en wat gezond eten voor je kan betekenen. Kinderen en jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor ons. Immers; onze stadstuinen liggen middenin de stadswijken van Rotterdamse Zuid en dit is tevens het jongste stadsdeel van NL.

Deel jij onze missie en heb jij zin in deze uitdaging?

Wil jij ons team van vakkrachten komen versterken en tijdelijk coördineren? Wij ontvangen graag jouw CV met motivatie voor 22 februari a.s. via ingrid@rotterdamsemunt.nl Heb je vragen? Bel dan met Ingrid Ackermans (t. 06 214 35 213).

De gesprekken vinden plaats op 27 februari en 1 maart .

Top