zaterdag 13 & 20 oktober 2018 | Training storytelling voor aanstaande tuingidsen

Storytelling: enthousiasme is besmettelijk!

Heb je hem deze zomer gemist? Rotterdamse Munt organiseert in de herfst weer een training ‘storytelling’ voor aankomende rondleiders die een passie hebben voor kruiden, lekker eten en natuurlijk tuinieren. In twee zaterdagen, 13 en 20 oktober 2018, leer je hoe jij deze passie kunt delen met bezoekers van stadskruidentuin Rotterdamse Munt. Hoe maak je jouw rondleiding of workshops tot een belevenis? Hoe deel je jouw enthousiasme zodanig dat iedereen meer wil? De training ‘storytelling’ leert je over dynamische opbouw, interactie, persoonlijke passie en werkvormen. Je gaat van de trainer net zoveel leren als van je medecursisten. En na de training heb je alles in huis om een leuke rondleiding of workshop te verzorgen. Als tegenprestatie vragen wij bereidheid om zeker 3 x een rondleiding of workshop te verzorgen en zien we je graag als lid van ons tuinteam of ons gastenteam. De deelnemers van de zomertraining waren erg enthousiast, zoals Marina:

‘Vol verwachting en een beetje zenuwachtig stapte ik de tuin binnen voor de eerste cursusdag. Wij werden enthousiast begroet en de twijfels vielen van me af.
Deze training gaat niet alleen over een verhaal vertellen, wij werden meegenomen in een beleving over alles wat om ons heen groeit en bloeit. Het verbinden van mensen met elkaar en met de natuur. Als ik andere mensen met net zoveel enthousiasme kan rondleiden door de prachtige tuin, of een memorabele workshop kan geven, dan heeft deze cursus daarvoor gezorgd.’

Wie?

De trainer, Désirée Driesenaar, heeft veel ervaring in het enthousiast overdragen van duurzaamheid. Ze geeft lezingen en trainingen over leren van de natuur, is sprekerscoach bij TED x Venlo, schrijft artikelen en korte verhalen en heeft als persoonlijke missie dat iedereen enthousiast wordt over natuur en planten.

En natuurlijk heeft ze er zin in om met een enthousiaste groep vrienden van Rotterdamse Munt aan de slag te gaan. Samen maken we er twee gezellige en leerzame zaterdagen van!

Praktische details
Zaterdag 13 en 20 oktober
09:30-14:30 uur
Stadskruidentuin Rotterdamse Munt

Inschrijven
Dus; vind jij het een mooie uitdaging om mensen onze stads-oase te laten beleven en je te verbinden aan onze mooie tuin? Schrijf je dan nu in voor deze gave training.

Top