beleef het met ons mee

Je eigen rondleiding

Wil je onze stadskruidentuin beleven? Ben je benieuwd, bijvoorbeeld naar de indeling van de tuin, onze werkwijze, bepaalde kruiden of hoe wij onze producten maken? Houd dan onze Facebookpagina of onze agenda in de gaten voor onze maandelijkse rondleidingen – al dan niet in combinatie met korte workshops – waar je je voor kunt inschrijven.

Boek je liever je eigen rondleiding met jouw vrienden, collega’s, familie? Dan bieden wij de volgende mogelijkheden:

  1. Kort Kijkje in de Keuken door vrijwilligers. Samen ontdekken we hoe de tuin is ontworpen, hoe we werken en een klein aantal kruiden. Dit Korte Kijkje in de Keuken duurt ongeveer 20 minuten en kost €3,50 per persoon. Minimale groepsgrootte: 4 personen.

2. Rotterdamse Munt Achter de Schermen. We leren hoe en waarom Rotterdamse Munt is opgezet, we wandelen door de tuin en staan stil bij een aantal kruiden, onze werkwijze komt aan bod en we laten je het droogproces zien. Ook de smaakzintuigen komen aan bod met een lekker kopje kruidenthee en wat lekkers. Deze rondleiding duurt ongeveer 3 kwartier en kost €10,50 per persoon. Minimale groepsgrootte: 9 personen.

3. Kruiden Verkenning. We nemen je mee op een kort reisje door de kruidengeschiedenis, verkennen de tuin en staan stil bij een paar kruiden én je leert wat over het mengen van onze kruidentheeën, waar we er uiteraard ook een aantal van proeven! Deze rondleiding duurt ongeveer 3 kwartier en kost €10,50 per persoon. Minimale groepsgrootte: 9 personen.

Gastcollege

Benieuwd naar de achtergrond van het project, place-making, het creëren van een kleine groene oase midden in de stad? Naar hoe niet alleen planten maar ook mensen groeien bij Rotterdamse Munt en hoe wij zo bijdragen aan een levendige, inclusieve en gezonde stad?

Het gastcollege wordt gegeven door de initiatiefnemer en behandelt ins & outs. Indien je interesse naar een specifiek onderwerp uitgaat, kan hier in overleg het zwaartepunt worden gelegd. Uiteraard ontbreekt een korte rondleiding door de tuin niet aan dit gastcollege, dat ongeveer 1,5 uur duurt en €350,- kost, inclusief thee & wat lekkers.

Maximale groepsgrootte: 20 personen.

Alles wat je maar wil

Voor dag en dauw met de zon in het oosten, zonovergoten in de middag of juist tegen de avond wanneer de lichtjes van de stad een warm decor vormen. Elk moment van de dag en elk seizoen heeft zo z’n charme.

Dat is de reden dat wij het liefst buiten zijn.  Heb je iets te vieren met je familie en vrienden? Of wil je gezellig borrelen met je collega’s? Van harte welkom; wij maken graag een aanbod op maat. Stuur je wensen naar patty@rotterdamsemunt.nl