voor pers, journalisten en andere geïnteresseerden

Dank voor je interesse in Rotterdamse Munt. Onderstaande teksten vertellen je meer over de tuin, haar geschiedenis en zijn bedoeld om te worden gepubliceerd. Als je de tekst aanpast, lezen we graag even mee om te zorgen dat alles erin staat.

Je bent welkom voor een bezoek aan Rotterdamse Munt.  We zitten aan de Laan op Zuid, tegenover Vuurplaat. Ingang Brede Hilledijk 2 | www.rotterdamsemunt.nl | contact@rotterdamsemunt.nl | Liever even bellen? 06 255 88 455

In het kort

Bij Rotterdamse Munt draait alles om natuurlijke groei & echte smaak. In onze stadskruidentuin groeien ruim 100 soorten kruiden & eetbare bloemen uit alle windstreken. Bovendien groeit er plezier, inzicht en vakkunde.

Rotterdamse Munt wil bijdragen aan een groene & gezonde stad door publieke ruimten te ontwikkelen en groene activiteiten te organiseren waarin stadsbewoners samenwerken aan een levendige, actieve en inclusieve stad. Stadskruidentuin Rotterdamse Munt is een geurige oase, middenin de stenige stad. Er groeien ruim 100 soorten kruiden & eetbare bloemen uit alle windstreken. De kruiden worden met liefde en aandacht verzorgt, geoogst en verwerkt tot kruidenproducten en gerechten. Je kan er volop inspiratie ophalen voor smaakvolle gerechten en teeltmethoden voor jouw eigen groene oase.

Wij brengen Rotterdammers in contact met natuurlijke, duurzaam geproduceerde voeding. In onze Stadskruidentuin zijn mensen welkom om te wandelen & winkelen, plukken & proeven en ontdekken & leren. In de Stadskruidentuin werken we samen met mensen die allemaal op verschillende manieren bijdragen aan een gezondere leefomgeving, vitale Rotterdammers en een leukere en rijkere stad. In de stadstuin wordt aandacht en passie gedeeld en groeit lokaal talent.

Een sociale onderneming

In Rotterdam is royaal behoefte aan lokaal en biologisch geteelde kruiden; en er is veel nieuwsgierigheid naar natuurlijke teeltmethoden en echte smaken. Tegelijk zijn er veel Rotterdammers met een groot, groen hart en talent voor productie op een hoogwaardig niveau; en er zijn stadsgenoten die zich graag ontwikkelen en op deze manier perspectief creëren voor zichzelf en hun omgeving. Dit komt samen in de producten en diensten van Rotterdamse Munt, de stadskruidentuin op Zuid waar meer dan 100 soorten kruiden en eetbare bloemen groeien.

De tuin is een laagdrempelige werkplek en een leerplek voor jongeren en volwassenen die werkend leren; deze trajecten worden gerealiseerd in samenwerking met onderwijsinstellingen. Daarnaast is er een flinke groep betrokken vrijwilligers actief die de tuinorganisatie meedragen en mee-ontwikkelen.

Gezonde productie

Bij Rotterdamse Munt telen we biologisch, met natuurlijke plantenvoeding in een gezond ecologisch systeem. Voor de productie van bijzondere smaken, geuren en kleuren werken we samen met de natuur. Onze verse kruiden en kruidenproducten zijn in heel Rotterdam beschikbaar voor horecabedrijven en particulieren via Rechtstreex van de Boer (rechtstreex.nl). In de tuin tref je regelmatig ‘foeragerende’ chefkoks en foodies. Voor de echte fans hebben we kruidenabonnementen.

In de tuinwinkel vind je plantgoed voor jouw eigen groene oase op je balkon, dakterras of in je tuin. De winkel is gevuld met onze eigen kruidenproducten en met de oogst van andere lokale boeren en producenten; allemaal mooie producten van gedreven vakmensen die op een duurzame, gezonde manier ons voedsel produceren, vol smaak, met veel liefde en aandacht! Zoek je een groen of een smakelijk cadeau? Wij maken er graag iets bijzonders van. Overigens; Bij Rotterdamse Munt is ook een Wijkpunt van Rechtstreex gevestigd. Hier kun je wekelijks je streekboodschappen ophalen.

De keukenbrigade verwerkt de overvloed uit de tuin tot heerlijke zoete en hartige gerechten. Je bent van harte welkom voor een kop kruidenthee of een toer langs de kruidenbedden. Voor groepen vrienden of collega’s verzorgen we rondleidingen en kruidentochten eventueel in combinatie met een kruidenworkshop, een lunch of een borrel.

Ontstaansgeschiedenis

Rotterdamse Munt is ontstaan vanuit een particulier initiatief, ondersteund door een betrokken stichtingsbestuur en een groep founding partners waaronder stichting DOEN, KANSfonds en Stadsregio Rotterdam. Rotterdamse Munt is een succes dankzij alle betrokken vrijwilligers, bezoekers en afnemers van de stadskruidentuin op Zuid.

De initiatiefnemers hebben met de stadskruidentuin een integrale manier ontwikkeld om de stad letterlijk te vergroenen vanuit het initiatief van stadsgenoten. Op een manier waarbij verschillende mensen op verschillende niveaus samenwerken aan een gezondere leefomgeving en een inclusieve economie.

Kijk voor meer actuele informatie op deze website.

De beelden van de tuin uit verschillende seizoenen zijn eveneens te vinden op deze website, op Instagram of Facebook. De beelden mogen vrij gebruikt worden, mits voorzien van bronvermelding Rotterdamse Munt.

Download Rotterdamse Munt logo’s

Download Rotterdamse Munt fotos

 

www.rotterdamsemunt.nl