nieuws

Rotterdamse Munt zoekt een meewerkende leermeester (m/v) voor de tuin

Wij zoeken een collega/partner met een passie voor Groen voor de Stad en feeling voor zowel het hoveniersvak als kleinschalige tuinbouw. We zoeken een energiek persoon die gemakkelijk communiceert en actief kan bijdragen aan een lerende en resultaatgerichte cultuur.

zaterdag 16 en 23 maart 2019 | Voor aankomend tuingidsen – Groen delen én een toffe training!

Houd jij van groen en (inter)actie en deel jij graag jouw passie voor tuinieren of balkonieren? Voor gezond vegetarisch eten? Of kruiden uit alle windstreken? Dan is vrijwillig tuingids worden bij Rotterdamse Munt echt iets voor jou!

zondag 19 mei 2019 | Taste of Yoga in de kas

Sigrid van Taste of Yoga geeft vijf verschillende yogalessen in onze kas. Zo kun je uitgebreid kennis maken met verschillende smaken yoga. Met een kop verse kruidenthee na afloop en misschien wel een knip- en plukrondje door onze tuinen; heb je zo 5 x een speciale zondagochtend.

Save the date: (paas)maandag 22 april 2019 | Let it Grow Festival

Het groeiseizoen is begonnen! Vier het in de stadstuinen van Rotterdamse Munt met fijne muziek, lekkere hapjes en drankjes,
leuke verhalen en workshops. Kom naar ons inspiratiefeest voor jong en oud(er).

zaterdag 06 april 2019 | Brandnetelworkshop

De tuingidsen van Rotterdamse Munt organiseren ook dit groeiseizoen verrassende, boeiende, leuke, interessante, lieve en leuke workshops en tuintours. Zo kun jij ook de stadstuinen en alles wat er groeit en bloeit ontdekken, plukken en proeven.

Woensdag 1 & 8 mei of 22 & 29 mei | Op avontuur in je buurtnatuur!

In mei begint het tweede blok (lente) van ‘Op Avontuur in je Buurtnatuur’! We ontdekken samen de lente en hoe je met de natuur samenwerkt om lekker te kunnen eten. En we maken ook wat voor thuis!

zaterdag 8 en 15 december | Workshop kerstbomentoppen-siroop maken

Om alvast in een feestelijke eindejaarstemming te komen doe je mee met de korte workshop siroop maken.

Werkfit in het groen bij Rotterdamse Munt

Bij Rotterdamse Munt kunnen stadsgenoten deelnemen aan het traject ‘Werkfit in het groen’. In dit traject kun je ervaring opdoen, werkritme opbouwen en met begeleiding van onze coach re-integreren op de arbeidsmarkt.

zaterdag 8 en 15 en vrijdag 21 december 2018 | Adopteer je kerstboom bij Rotterdamse Munt

Op zaterdag 8 en 15 en vrijdag 21 december tussen 12:00 en 16:00 uur kun je je kerstboom met kluit komen uitzoeken.

zaterdag 1 december | Het Rotterdamse Munt Pioniersfeest met feestelijke opening van de nieuwe stadstuinen!

Op deze nieuwe locatie zijn wij weer pioniers. Hoogste tijd voor een openingsfeest – het Rotterdamse Munt Pioniersfeest! En daar mag jij natuurlijk niet aan ontbreken!

vrijdag 21 september | Zomerse Oud & Nieuw Rondleiding

Volgende maand is het dan eindelijk zo ver: Rotterdamse Munt gaat verhuizen! Vrijdag 21 september van 15:00 tot 17:00 uur bieden wij je een unieke kans om zowel onze huidige als onze nieuwe tuin te verkennen, ontdekken & beleven!

woensdag 15 augustus | Kruidensmeersels rondleiding/workshop

Op woensdag 15 augustus is er weer een toffe rondleiding/workshop bij stadskruidentuin Rotterdamse Munt! We duiken de tuin in om vervolgens heerlijke kruiden- en bloemensmeersels te maken, en eten het dan gezamenlijk op.

zaterdag 30 juni 2018 | Workshop kruiden tekenen met Hélène

Buiten in de tuin teken je aan een lange tafel kruiden en wilde planten na. Eerst met potlood, daarna met fineliner en aquarelverf of kleurpotlood.

zaterdag 23 juni 2018 | zomerfestival Rotterdamse Munt on the Move!

Het Zomerfestival is een inspiratiefeest met speurtochten, demonstraties, proeverijen, workshops, dansen en muziek.

woensdag 16 mei 2018 | Workshop kruiden tekenen met Hélène

Buiten in de tuin teken je aan een lange tafel kruiden en wilde planten na. Eerst met potlood, daarna met fineliner en aquarelverf of kleurpotlood.

zaterdag 14 april 2018 | De tuin ontwaakt rondleiding

Volgens de voorspellingen mogen we eindelijk de lente gaan ervaren! Heb jij er ook zo’n zin in?

Wil jij ondernemen? Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën!

We zijn een jonge en ambitieuze organisatie die volop in beweging is. We hebben ons eigen ontwikkelpad uitgestippeld én staan open voor potentiële (samenwerkings)kansen.