ontdek en leer in onze stadstuinen

Samen met stadsgenoten steken wij de handen uit de mouwen

Wij maken boeiende stadstuinen waarin we allemaal leren.  Planten zijn zelfredzaam door hun verschijningsvorm en slimme samenwerking met andere organismen. Je kan bij ons de diversiteit in smaak, schoonheid en wijsheid beleven. Ieder seizoen is weer verrassend anders.

Ontdek de kracht van groen.  Groen zorgt voor een levendige stad en een gezonde planeet. Groen filtert water en de lucht die we inademen, het werkt verkoelend in de zomer en biedt beschutting in de winter. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel én zorgt ook voor een superverse en smaakvolle oogst. Daarom maken we groen voor de stad!

Groentalent en wederkerigheid

Rotterdamse Munt is de plek om je talent te (her)ontdekken en van elkaar te leren. In deze heerlijke oase kun je als vrijwilliger aan de slag, volg je een training of een leer-werktraject. Ons uitgangspunt is wederkerigheid. Jij draagt bij aan de ontwikkeling naar een groene, levendige stad en een gezonde planeet en wij bieden gelegenheid, training of coaching voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Verschillende mogelijkheden

Onderstaand zie je een overzicht van de mogelijkheden die wij beiden. Wil je eerst kennismaken met de tuinen, de werkzaamheden, de werksfeer en onze mensen? Kom gerust langs of meld je aan voor de komende informatiebijeenkomst. Je krijgt dan een uitgebreide toelichting en je kunt alle vragen stellen.

Kennismaken

Besluit je om bij ons te komen meewerken? Stuur dan bericht met je motivatie naar meewerken@rotterdamsemunt.nl

Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarin we samen bespreken wat we elkaar kunnen bieden, wat jij nodig hebt en in welk team je kan komen meedoen.

Wij zoeken een vrijwillige tuinconciërge

Wij zoeken een stadsgenoot die met opgestroopte mouwen mooie dingen maakt van hout. Ben jij handig en heb je zin om buiten te werken?

Wij zoeken vrijwillige tuingidsen (v/m)

Rotterdamse Munt is een geurige groene oase, een plek van betekenis om te delen! Wij zoeken tuingidsen die het leuk vinden om mensen anders te laten kijken, de tuin te laten ervaren, kennis over te dragen en verhalen van de tuin te vertellen.

Wij zoeken vrijwillige assistenten voor onze natuurbelevingslessen (m/v)

Heb jij affiniteit met natuur en kinderen. Dit is jouw kans om alle aspecten van de natuurlessen mee te maken, hiervan te leren en jouw steentje bij te dragen. Sinds 2018 werken met een geheel vernieuwd lesprogramma Smaak groeit!

Werkfit in het groen bij Rotterdamse Munt

Bij Rotterdamse Munt kunnen stadsgenoten deelnemen aan het traject ‘Werkfit in het groen’. In dit traject kun je ervaring opdoen, werkritme opbouwen en met begeleiding van onze coach re-integreren of een volgende stap richting arbeidsmarkt zetten.

Wil je meewerken als vrijwillige tuinwerk-coördinator?

Vind jij het leuk om in samenwerking tuinen aan te leggen, planten en kruiden te verzorgen, te oogsten en verwerken en anderen te begeleiden bij het praktische werk. Wil jij jouw groene kennis verder ontwikkelen en overdragen in de rol van tuincoördinator?