Wij zoeken vrijwillige assistenten voor onze natuurbelevingslessen (m/v)

Onze natuurbelevingslessen

We bieden een speels lesprogramma dat gericht is op zelf ontdekken met veel praktische opdrachten. Ons lesprogramma vormt een doorgaande leerlijn voor alle basisschoolgroepen en de brugklassen van het VMBO.

De leerlingen bouwen niet alleen kennis op over de natuur, zij raken er ook meer bij betrokken door de directe (zintuiglijke) ervaringen in een groene oase. Na het volgen van de lessen weten ze meer van de natuur, hoe deze werkt en hoe ze hun eigen eten kunnen laten groeien, ook hebben ze ervaren wat natuurlijke smaken kunnen doen en hoe lekker gezond eten kan zijn.

Wie we zoeken?

Wij zoeken enthousiaste, leergierige natuureducatie-assistenten. Heb jij affiniteit met natuur en kinderen. Dit is jouw kans om alle aspecten van de natuurlessen mee te maken, hiervan te leren en jouw steentje bij te dragen. Sinds 2018 werken met een geheel vernieuwd lesprogramma Smaak groeit!

In ieder geval van 7 mei tot 12 juli willen we deze functie invullen op:

Dinsdag van 08:30 – 15:30
Woensdag van 08:30 – 13:00
Donderdag van 08:30 – 15:30 en
Vrijdag van 08:30 – 13:00

Dit kan door een of meerdere les-assistenten ingevuld worden. Mogelijk zijn er ook voor 7 mei al een aantal lessen.

Wat heeft Rotterdamse Munt jou te bieden?

De les-assistent helpt met de voorbereidingen en het klaarzetten en uiteraard na afloop ook weer opruimen van alle lesmaterialen. Tijdens de les begeleidt je een groep bij eht uitvoeren van opdrachten.

Dit is een veelzijdige werkervaring  waarin je nog beter met kinderen leert werken, je meer leert over biologie en duurzaamheid, je kennis van tuinieren (verder) in de praktijk kunt brengen, je persoonlijk verder kunt groeien, je ervaring op kunt doen in een stadslandbouw initiatief en je deel kunt nemen aan relevante trainingen of activiteiten in de tuin.

We bieden een inspirerende werkplek met volop ontwikkelingskansen. Tijdens je werkdag lunch je met ons mee; we hebben een gezonde lunch met zelfbereide heerlijkheden vers uit de tuin. En dat allemaal op een fijne, groene plek! Een bescheiden vrijwilligersvergoeding. is beschikbaar.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt een open houding, bent enthousiast, sociaal & communicatief vaardig en flexibel;
  • Je bent niet bang voor beestjes e.d. en om je handen –letterlijk- vuil te maken;
  • Je hebt al enige ervaring met het werken met groepjes kinderen en hebt hierin een natuurlijk, prettig overwicht;
  • Je bent een echte aanpakker en doorzetter; Je bent betrouwbaar, komt afspraken na en bent op tijd;
  • Je durft vragen te stellen; jij wilt immers zo veel mogelijk leren!
  • Je beheerst de Nederlandse taal;
  • Je woont bij voorkeur in Rotterdam of omgeving; en bent minimaal 1 dag per week beschikbaar.

Ben jij de enthousiaste, gemotiveerde assistent(e) die wij zoeken?

Dan ontvangen wij graag jouw CV met korte motivatie via patty@rotterdamsemunt.nl. Heb je vragen? Bel dan met Patty Kluytmans (tel. 06 47 222 577).

Top