Wij zoeken vrijwillige assistenten voor onze natuurbelevingslessen (m/v)

Onze natuurbelevingslessen

We bieden een speels lesprogramma dat gericht is op zelf ontdekken met veel praktische opdrachten. Ons lesprogramma vormt een doorgaande leerlijn voor alle basisschoolgroepen en de brugklassen van het VMBO.

De leerlingen bouwen niet alleen kennis op over de natuur, zij raken er ook meer bij betrokken door de directe (zintuiglijke) ervaringen in een groene oase. Na het volgen van de lessen weten ze meer van de natuur, hoe deze werkt en hoe ze hun eigen eten kunnen laten groeien, ook hebben ze ervaren wat natuurlijke smaken kunnen doen en hoe lekker gezond eten kan zijn.

Wie we zoeken?

Wij zoeken enthousiaste, leergierige natuureducatie-assistenten. Heb jij affiniteit met natuur en kinderen. Dit is jouw kans om alle aspecten van de natuurlessen mee te maken, hiervan te leren en jouw steentje bij te dragen.

In de periode maart tot november worden de lessen gegeven op dinsdag en donderdag tussen 8:30 en 16:30 uur en op woensdag van 8:30 tot 13:00 uur.

Wat ga je doen?

Je helpt met de voorbereidingen, het klaarzetten en uiteraard na afloop ook weer opruimen en afwassen van alle lesmaterialen. Tijdens de les begeleidt je een groep bij het uitvoeren van opdrachten.

Dit is een veelzijdige werkervaring  waarin je nog beter met kinderen leert werken. Je leert meer over biologie en ecologie. Je kunt je kennis van tuinieren vergroten en (verder) in de praktijk kunt brengen.

Wat heeft Rotterdamse Munt jou te bieden?

We bieden een inspirerende werkplek met volop ontwikkelingskansen. Je wordt begeleidt door een van onze vakkrachten, na afloop van de les evalueren jullie samen het verloop van de les. Zo kun jij veel leren en kunnen wij onze lessen steeds verbeteren.

Verder ben je welkom om deel te nemen aan tuingenotenbijeenkomsten, lezingen, workshops en trainingen die wij speciaal voor onze vrijwilligers organiseren. Een bescheiden vrijwilligersvergoeding is beschikbaar.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt een open houding, bent enthousiast, sociaal & communicatief vaardig en flexibel;
  • Je bent niet bang voor beestjes e.d. en om je handen –letterlijk- vies te maken;
  • Je hebt al enige ervaring met het werken met groepjes kinderen;
  • Je bent een echte aanpakker en doorzetter; Je bent betrouwbaar, komt afspraken na en bent op tijd;
  • Je durft vragen te stellen; jij wilt immers zo veel mogelijk leren!
  • Je beheerst de Nederlandse taal;
  • Je woont bij voorkeur in Rotterdam of omgeving.

Ben jij de enthousiaste assistent(e) die wij zoeken?

Dan ontvangen wij graag jouw CV met korte motivatie via meewerken@rotterdamsemunt.nl Heb je vragen? Bel dan met Ingrid (tel. 06 214 35 213).

Top