woensdag 12 en 19 december | Op Avontuur in je Buurtnatuur!

Het 1e blok van dit programma zit inmiddels vol. Had je je kind graag opgegeven? Mail dan even naar patty@rotterdamsemunt.nl dan houden we je op de hoogte van blok 2 en 3!

Voor ouders/verzorgers: wat is Op Avontuur in je Buurtnatuur?
In december begint het nieuwe ‘Op Avontuur in je Buurtnatuur’ waarin kinderen uit de buurt hun eigen buurtnatuur ontdekken. Het programmabestaat uit 3 activiteitenblokken. In elk blok komen kinderen 2x samen op woensdagmiddag. Per blok kunnen er 2 groepen kinderen deelnemen. Kinderen schrijven zich per blok in. Ze kunnen dus deelnemen aan 1, 2 of alle 3 de blokken. Elk blok heeft zijn eigen thema:

  • In het najaar/de winter gaan we aan de slag met en voor de natuur!
  • In het voorjaar ontdekken we de ontwakende tuin en wat de lente inhoudt, gaan we aan de slag met een eigen moestuin bij Rotterdamse Munt en leren we hoe we dit ook thuis kunnen doen.
  • In de zomer gaan we verder met de moestuin, ontdekken we wat voor lekkers de zomer biedt én maken we daar een lekker en gezellig (eet)feest mee!

Een gezellig en avontuurlijk programma voor kinderen uit de buurt!
Kinderen gaan bij ons met andere kinderen uit de buurt op avontuur! Samen doen ze eens iets anders dan anders. Ze ontdekken de tuin en leren al doende van alles over hun buurtnatuur. Én ze doen gave dingen met die natuur.

Wat doen buurt-avonturiers in december en januari?
In dit herfst/winter-blok maken de  kinderen zelf dingen om de natuur te ondersteunen. of ze gaan juist aan de slag met het bouwen van een hut bouwen op de tuin, die ze zo vaak kunnen bezoeken als ze willen. Natuurlijk leren ze meer over de tuin en kunnen ze deze in de pauze ook proeven. En het leuke is, in het voorjaar en in de zomer zijn er weer andere activiteiten!

Aanmelden
Ouders of begeleiders kunnen kinderen aanmelden via dit formulier. Per middag kunnen er maximaal 15 kinderen meedoen.

Voor wie, wanneer, waar?
Kinderen 6 t/m 9 jaar: woensdag 12 december en 16 januari, 13:30-16:00 uur
Kinderen 9 t/m 12 jaar: woensdag 19 december en 23 januari, 13:30-16:00 uur

Rosestraat 200, 3071 AH Rotterdam

Top