beleef het met ons mee

Arrangementen voor jong en oud. Voor plezier en inzicht! Voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs hebben we een boeiende lessenreeks. We verzorgen gastcolleges over groene, integrale stadsontwikkeling en stadslandbouw. Voor volwassenen hebben we zowel interessante als gezellige arrangementen. Op het muntterras wordt er doorlopend kruidenthee met zoete en hartige gerechten geserveerd.

Natuur- en smaakbelevingslessen

De Rotterdamse Munt Stadskruidentuin biedt kinderen van verschillende leeftijden de mogelijkheid om spelenderwijs de (eetbare stads)natuur te ontdekken, te proeven en hierover te leren.

Het lesprogramma ‘Smaak groeit’ bestaat steeds uit drie lessen voor de groepen 1-2 tot en met 6 van de basisschool.  In elk leerjaar is er aandacht voor zaaien & planten, groei, bloei & verzorging en oogsten & proeven. Elke les op de tuin bestaat in ieder geval uit een tuinier-, een proef- en een onderzoeksopdracht. Tevens zijn er korte voorbereidende en verwerkende opdrachten die de docent zelf met de kinderen op school kan doen. De nadruk ligt op het beleven van de natuur, door de kinderen zelf te laten ontdekken. Zo ontdekken ze niet alleen waar hun eten vandaan komt, hoe het groeit en wat daarvoor nodig is, maar ook hoe de natuur werkt, hoe je die een handje kunt helpen, wat gezond eten is en hoe je met smaak kunt spelen.

Het programma ‘smaak groeit’ betreft een doorlopende leerlijn. De verschillende thema’s komen elk jaar opnieuw aan bod. De ervaring en kennis van de kinderen wordt op die manier elk jaar een stapje verder verdiept, dan wel verbreed. Basisscholen kunnen deelnemen aan ‘smaak Groeit om zo een deel van hun curriculum in te vullen.

Wilt u als school meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Patty Kluytmans via patty@rotterdamsemunt.nl of 06 47 222 577.

Voortgezet onderwijs
Ook aan het Voortgezet Onderwijs bieden wij lessen aan op het gebied van natuurlijke groei & echte smaak. Deze maken wij op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Op zoek naar een leerzaam en leuk school- of verenigingsuitje?
Wij stellen graag een leuk, speels en educatief activiteitenprogramma op maat samen.

Wat werkt er beter en maakt meer indruk dat het levensecht ervaren van natuurlijke groeiprocessen en echte smaak?

Rondleidingen

Je wordt ontvangen met thee en lekkers. Daarna gaan we de tuin in en wordt je rondgeleid door een van onze tuingidsen. Er komen vele leuke weetjes voorbij en je gaat vooral lekker zelf ruiken en proeven. Aan het einde van de toer knipt iedereen een mandje vol met de favorieten en maken we een eigen verse kruidenthee.

Dit arrangement duurt 2 uur en kost € 14,50 per persoon. Voor groepen minimaal 8 en maximaal 12 personen.

Zakelijk lunchen of borrelen met collega’s

Onze keukenbrigade kookt lokaal met het seizoen, uiteraard met kruiden en bloemen uit de tuin.  In de maanden mei  t/m oktober zijn er vele mogelijkheden voor groepen om gebruik te maken van de ruimte en daarbij te genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of borrel. We kunnen dit organiseren in combinatie met een workshop of een tuinwerkdag.

Laat ons weten wanneer en met hoeveel personen, dan maken we een mooi aanbod.  meedoen@rotterdamsemunt.nl

Voor dag en dauw met de zon in het oosten, zonovergoten in de middag of juist tegen de avond wanneer de lichtjes van de stad een warm decor vormen. Elk moment van de dag en elk seizoen heeft zo z’n charme. Dat is de reden dat wij het liefst buiten zijn.  Heb je iets te vieren met je familie en vrienden? Of wil je gezellig borrelen met je collega’s? Van harte welkom; wij maken graag een aanbod op maat.